Slapen met je hond, prima, maar niet onder t dekbed | Dogzine

Slapen met je hond, prima, maar niet onder t dekbed

hond in bed

Wie zijn hond 's nachts meeneemt de slaapkamer in, slaapt rustiger en beter. Tot die conclusie komt Mayo-kliniek-slaapspecialist Dr. Lois Krane. Er is wel een voorwaarde, de hond moet zich in ieder geval niet onder de dekens bevinden.

Krane heeft hiermee vervolgonderzoek gedaan op eerdere bevindingen (2015) waaruit bleek dat de helft van alle huisdiereneigenaren hun huisdier meeneemt de slaapkamer in tijdens de nachtelijke uren. In dat onderzoek bleek dat 20% van de mensen er eigenlijk last van hadden, terwijl ruim de helft het als plezierig ervaart.

In het huidige onderzoek keek Krane naar 40 gezonde volwassenen (zonder slaapproblemen). Het merendeel daarvan was vrouw. Zeven nachten lang kreeg zowel de hond als de menselijke proefpersoon een soort van activiteitsmeter omgegespt om hun nachtelijke patroon te volgen. En gemiddeld sliepen de eigenaren, en hun honden, ruim 81% van de tijd dat ze in bed verbleven.

De motivatie van Krane om het onderzoek te houden was gestoeld op de vaak negatieve berichten over dieren, met name honden, in de slaapkamer.  Het zou -zo werd gezegd- de slaap juist verstoren. "Nee" zegt Krane nu, zolang de hond op zijn eigen plek op de grond blijft slapen mensen -en honden- prima. Volgens de onderzoeker helpt het mensen ook om om te gaan met het feit dat ze de hond overdag lang alleen moeten laten, en in de nacht kunnen ze die scheiding zo compenseren. Daarnaast geeft een hond naast het bed een gevoel van veiligheid.


 


 

Wellicht ook interessant

hond in bed

Slapen met je hond, prima, maar niet onder t dekbed

Wie zijn hond 's nachts meeneemt de slaapkamer in, slaapt rustiger en beter. Tot die conclusie komt Mayo-kliniek-slaapspecialist Dr. Lois Krane.

Twee honden op bed

Hond op je bed helpt patiënten met chronische pijn

Over de gezondheidsvoor- en nadelen van in één bed slapen met je hond verschillen onderzoekers nogal eens van mening.  De Universiteit van alberta (Canada) schaart zich nu onder de voorstanders: He

kus de hond

Liever hond dan partner kussen

Riley's Organics , een Amerikaanse bedrijf in Biologisch hondenvoer, voerde onlangs een onderzoek uit om te z