Outcross Wetterhounen kiest de volgende generatie fokdieren | Dogzine

Outcross Wetterhounen kiest de volgende generatie fokdieren

wetterhoun

De stabij- en wetterhounvereniging is enkele jaren geleden een zogenaamd outcrossproject gestart om de wetterhounpopulatie gezonder te maken. Outcross wil zeggen dat er onverwant bloed in een ras gefokt wordt om zo de negatieve gevolgen van fokken in een gesloten populatie tegen te gaan. Er worden andere rassen ingekruist. Hierdoor komen er vreemde genen in het ras, wat goed is voor de gezondheid van het hele ras.

Vandaag zagen we de resultaten van de eerste twee nesten; een kruising van een wetterhoun met een labrador en een kruising wetterhoun maal poedel. Het infokken van de gekozen dieren wordt straks streng begeleid zodat de goede combinaties worden gemaakt op gebied van gezondheid en exterieur. Alle outcross-dieren zijn officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer.

dossier

Wellicht ook interessant

Jipping

Jipping Gouden Draagpenning

Op 3 december 2016, tijdens de Algemene Vergadering, maakte het bestuur van de Raad van Beheer bekend dat Gerard Jipping was teruggetreden als voorzitter.

hond

Castratie en de effecten op het immuunsysteem

Castratie wil zeggen het wegnemen van de voortplantingsorganen en is een algemene aanvaarde methode om de populatie van huisdieren onder controle te houden en om bepaalde gezondheids- en gedragsvoo

cavalier

Noorse Kennelclub werkt aan Cavalier-outcross

De Noorse Kennel Club NKK is een groot voorstander van het daadwerkelijk actie ondernemen als er een probleem wordt gevonden in een ras.