"Nationale" en Clubmatch NKC afgelast door tekort aan inschrijvingen | Dogzine

"Nationale" en Clubmatch NKC afgelast door tekort aan inschrijvingen

afbeelding van nationale op Facebook

De Nationale Kampioenschapskeuring Nederlandse Hondenrassen, gepland op 25 juni 2017 in Zwolle, gaat niet door. Dat maakt de organisatie bekend op de website. Alhoewel de organisatie geen directe verklaring geeft, lijkt het sterkt tegenvallend aantal inschrijvingen de reden te zijn. Op 22 mei postte de organisatie nog (naast bovenstaande afbeelding): “We stellen de verwachtingen nog niet bij. We blijven hopen op een mooi eindresultaat. Afgelopen weekend en komend weekend zijn er nogal wat verenigingen met activiteiten. Er vanuit gaande van een goede PR verwachten we de komende week toch een toeloop.”

Maar die toeloop is dus blijkbaar uitgebleven. Op 19 mei nog kwam de 100ste inschrijving binnen. Daarvoor postte de organisatie al op 13 mei: “Als dit zich doorzet komt het toch nog (redelijk) GOED!!! ZEVEN inschrijvingen in TWEE dagen. Met nog negenentwintig dagen te gaan tot de sluiting van de inschrijving van DE NATIONALE en deze trend zich voor zet komen we op een totaal aantal inschrijvingen van (29 x 7) + 78 = tweehonderdeenentachtig”

Maar het kwam dus niet goed. “Het spijt ons oprecht u te moeten mededelen dat we de 3e editie DE NATIONALE Kampioenschapskeuring Nederlandse Hondenrassen hebben moeten afgelasten en betreuren deze situatie zeer.”

Het is niet de enige show in juni die de deuren voortijdig sluit. Ook de Noorder Kynologen Club ziet zich genoodzaakt te cancelen: “Door tegenvallende aantal inschrijvingen, moeten wij helaas de Clubmatch van 18 juni annuleren.” Volgens reacties zou er te weinig reclame zijn gemaakt voor de nieuwe datum, eerder werd de clubmatch in een andere periode van het jaar gehouden, en zou ook het samenvallen van de show met “Vaderdag” het aantal inschrijvingen hebben gedrukt.

De eerstvolgende “grote” tentoonstelling is nu de nachtshow in Echt van Limburgia. De inschrijving voor deze show sluit a.s. zondag 11 juni. 

Wellicht ook interessant

blij met elkaar

D.O.G.-project; help mensen omgaan met hun hond

"Niet iedereen weet nog hoe leuk en belangrijk is om op cursus te gaan met je hond. De Hondenbescherming gelooft dat elke houder en hond gebaat zijn bij ‘naar school gaan’.

vechthond

Spuitje na eerste bijtincident voor vechthonden

Kort aanlijnen en altijd een muilkorf, en bij het eerste bijtincident gelijk euthanaseren: “one strike out”.

screenshot gelekte video

Geen mishandeling herder in "a Dog's Purpose"

De gelekte  video waarin een bange hond wordt gedwongen in kolkende water te zwemmen tijdens het filmen van "a Dog's purpose 'werd op misleidende wijze bewerkt en de Duitse herder bleef ongedeerd.