Muziek om je hond blij te maken... | Dogzine

Muziek om je hond blij te maken...

campagnefoto hond met langspeelplaat

We hebben er al vaker over geschreven, muziek die de stemming van je hond zou beïnvloeden. Was het eerst klassieke muziek, of new age, recenter onderzoek had het bij voorkeur over softrock (Adele)  en reggae. Honden zouden daar positief op reageren, en rustig en vrolijk van worden.

En nu is er dan de nieuwe nummer 1 hitnotering voor honden. Gemaakt door experts, met niks anders in hun hoofd dan honden blij maken. Een nieuw, wetenschappelijk ontwikkeld nummer om de stemming van je  te verbeteren en hun geluk te vergroten.

Het hele idee is afkomstig van huisdierverzekeraar MORE TH>N en hondenactiviteitsmonitor PitPat. Elk aspect van dit nummer put uitgebreid uit wetenschappelijke inzichten naar de precieze vorm van audio-inhoud die de aandacht van een hond kan vasthouden, en daarnaast hem of haar een heel pretttig en vrolijk gevoel moet geven.

Het nummer geeft een experimentele draai aan een reggae-achtig nummer. Niet vreemd omdat die muzieksoort honden nu juist positief zou beïnvloeden.

Voortbouwend op de reggae-voorkeur van honden, in lijn met de bevindingen van het academische rapport, bevat het nummer een reeks hondenfluitjes, hoorns en synthesizergeluiden, die allemaal op een hondvriendelijke frequentie zijn afgesteld om de aantrekkingskracht van het nummer te vergroten. De zang is ondertussen gebaseerd op alledaagse woorden en zinnen die honden doorgaans associëren met positieve ervaringen en uitkomsten, zoals 'kom op!' En 'brave jongen! In het Engels dan, dus “Good boy” en “Good Girl”.

De Schotse muziekproducent Mattie Foulds tekende voor de productie, dierengedragskundige Dr d'Sa werd erbij betrokken om ervoor te zorgen dat het nummer trouw bleef aan haar onderzoek en het potentieel had om een ​​hond te stimuleren, met het oog op het verbeteren van zijn algehele gezondheid en welzijn.


 


Volgens de gedragskundige is dat gelukt. “Er is heel wat academisch onderzoek rond de verschillende soorten geluid waar honden zich het meest mee bezighouden, en dat is wat we als basis voor dit nummer hebben gebruikt. Ik ben opgewonden over het potentieel om eigenaars en honden te inspireren extra tijd met elkaar door te brengen, want actief blijven is zo belangrijk voor het welzijn van een hond op de lange termijn. " zo liet ze weten.

Het idee van dit nummer is om het af te spelen voordat je met de hond gaat spelen of iets anders bijzonder leuks gaat doen. Daarmee zou je je hond al van te voren in een goede stemming brengen.

De track is in opdracht gemaakt om de 'Movement for More Play'-campagne van PitPat te ondersteunen.  Het doel van de campagne is hondenbezitters te inspireren om naar buiten te gaan en verschillende vormen van spel met hun hond uit te proberen.

Een korte test thuis liet zien dat het nummer weliswaar een vrolijke blik opleverde, maar nog niet veel meer. Misschien dat de laatste restanten van de hittegolf ook meespeelden. In ieder geval, zet je PC, Tablet of Telefoon eens op hard, en luister naar het nummer hieronder. Met je hond uiteraard. En laat het ons op Facebook weten wat je hond ervan vond.

Wellicht ook interessant

screenshot website Milan

Millan komt met audioboek voor honden tegen verlatingsangst

Hondenfluisteraar Cesar Millan en een dochterbedrijf van het Amerikaanse Amazon, Audible, hebben de handen in elkaar geslagen en komen nu met een nieuwe oplossing

reggae-dog

Bob Marley favoriet onder honden

Was het eerder nog Adele en Queen, volgens de University van Glasgow en de Schotse dierenwelzijnsorganisatie SPCA gedijen honden het best met een lekker moppie reggae.

campagnefoto hond met langspeelplaat

Muziek om je hond blij te maken...

We hebben er al vaker over geschreven, muziek die de stemming van je hond zou beïnvloeden.