Kleinste hond ter wereld nu ook meest gekloonde | Dogzine

Kleinste hond ter wereld nu ook meest gekloonde

milly (foto Youtube)

Het klonen van honden lijkt inmiddels –zeker voor de meer draagkrachtigen onder ons-  gemeengoed te gaan worden, maar het omstreden Koreaanse bedrijf  Sooam heeft weer een nieuwe zet gedaan. ’s Werelds kleinste hond, Miracle Milly genaamd, is gekloond en heeft inmiddels 49 “nakomelingen”.

'Miracle Milly' is een zes jaar oude chihuahua die bij haar eigenaar in Florida woont. De hond woog  minder dan 25 gram en paste in een theelepel toen ze werd geboren. In 2013 werd Milly door Guiness uitgeroepen tot “kleinste hond” nu nog in leven, met een gewicht net onder een pond en een hoogte van minder dan 10 centimeter.

Milly werd in augustus vorig jaar gekloond op de Sooam Biotech Research Foundation in Seoul, Zuid-Korea.

Volgens Milly's eigenaar, Vanesa Semler, werd ze gekozen omdat ze de kleinste hond ter wereld is. "Het oorspronkelijke idee was om in totaal tien klonen te maken, negen voor onderzoek en één voor ons, maar ze besloten haar vaker te klonen,”vertelde de eigenaar tegenover een persbureau. "Ze willen ontdekken waarom ze zo klein is, ze wilden haar genen bestuderen om erachter te komen wat haar zo klein maakt.” Van de 49 klonen leven er inmiddels 12 bij Semler in huis, Molly, Mally, Melly, Molly, Mumu, Mila, Mary, Mimi, Moni, Mini, Mela en Mulan. "Het is geweldig om al haar klonen te hebben, ze zijn zo slim, erg speels  net zoals Milly en ze hebben echt vergelijkbare persoonlijkheden."

David Kim, onderzoeker bij het Sooam-laboratorium, zegt: "We zullen samenwerken met de directeur en met vier specialisten van het wereldberoemde Beijing Genomics Institute (BGI), evenals met andere wetenschappers om de genetische en epi-genetische (omgevingsbepaalde) eigenschappen te karakteriseren. De onderzoeksgegevens zullen worden geanalyseerd om een ​​wetenschappelijk artikel te publiceren."

Overigens is Milly –die door haar eigenaresse ook behoorlijk commercieel wordt ingezet-  nu houdster van nog een wereldrecord, namelijk de meest gekloonde hond.


 


 

Wellicht ook interessant

milly (foto Youtube)

Kleinste hond ter wereld nu ook meest gekloonde

Het klonen van honden lijkt inmiddels –zeker voor de meer draagkrachtigen onder ons-  gemeengoed te gaan worden, maar het omstreden Koreaanse bedrijf  Sooam heeft weer een nieuwe zet gedaan.

Duitse Herder (stockfoto)

Stamceltherapie biedt hoop bij versleten tussenwervelschijven

Intervertebrale discusdegeneratie (een aandoening aan tussenwervelschijven), oftewel achteruitgang van de tussenwervelschijven.

chihuahua (foto pixabay)

Chihuahua zakt weg, Ridgeback in opkomst.

Opnieuw is de Labrador Retriever de populairste rashond -met stamboom-  van Nederland.