India: 100 heilige honden doden vrouw op strand | Dogzine

India: 100 heilige honden doden vrouw op strand

stockfoto: strand bij Kerala

In de Indiase deelstaat Kerala is een 65-jarige vrouw aangevallen door een grote roedel van ruim 100 straathonden en voor de ogen van haar zoon levend verscheurd. Het incident gebeurde in Pulluvila, op het strand. De vrouw kon nog levend bij de massa honden vandaan gehaald worden, maar overleed op weg naar het ziekenhuis.

Omstanders, onder wie haar zoon, probeerden de vrouw nog te redden maar werden ook door de honden aangevallen. De zoon kon zichzelf in veiligheid brengen door de zee in te gaan. Volgens de zoon was zijn moeder ’s nachts naar het strand gegaan om te wandelen, en kreeg hij argwaan toen ze niet terugkeerde.

Diezelfde nacht werd ook een vrouw van 52 aangevallen, zij overleefde de aanval wel, zei het met diverse flinke verwondingen.

In Kerala zijn de grote groepen zwerfhonden al langer een probleem. Autoriteiten melden de afgelopen 2 jaar ruim 100.000 bijtincidenten. De honden voeden zich op de lokale vuilnisbelten. Naar schatting leven er ruim 250.000 zwerfhonden in Kerala.

Naar aanleiding van het incident heeft de lokale overheid besloten het sterilisatie-programma te versnellen. Hondenvangers proberen de zwerfhonden te vangen en dierenartsen voeren vervolgens in speciale kampen de sterilisatie uit. In het overwegend Hindoeistische India is de hond een heilig dier, de boodschapper van de dodengod Yama. Het euthanaseren van de honden komt dan ook niet ter sprake.

dossier

Wellicht ook interessant

vuurwerk

Meerderheid honden- en katteneigenaren voorstander van een vuurwerkverbod

De meerderheid van de honden- en katteneigenaren is een voorstander van een vuurwerkverbod voor particulieren.

Ziekte van Morgellon bij honden

Tonen honden bestaan geheimzinnige huidziekte aan?

Heeft u wel eens gehoord van de ziekte van Morgellon?  Waarschijnlijk niet. En volgens dermatologen is de "huidziekte" ook geen echte huidziekte, maar een psychische aandoening. Dermatoloog dr.

screenshot video

Zoektocht naar door OM verstopte herder gaat door

Dora Rodic is niet van plan haar inspanningen te staken en wil koste wat kost haar in beslag genomen Mechelse Herder "Rex" terugvinden.