Hongkong Kennel club: besluit FCI klopt niet | Dogzine

Hongkong Kennel club: besluit FCI klopt niet

brief

De Kennel club van Hongkong haalt hard uit naar de beslissing van de FCI om Hongkong te schrappen als lid. “Er was een samenzwering tegen Hongkong onder leiding van (voormalig keurmeester bij Hongkong, red.) Franki Leung en de club waar hij nu bij zit (de China Kennel Union, red.). Leung had volgens Hongkong nooit mogen tekenen voor het lidmaatschap van China in 2011, aangezien hij zich daar voordeed als Voorzitter van Hongkong, iets wat hij destijds helemaal niet was.  En dus, aldus de HKKC, betwisten wij de beslissing van de FCI als niet rechtsgeldig.

Ook stelt de HKKC grote vraagtekens bij de manier waarop het voorstel om Hongkong als lid te schrappen in stemming is gebracht. Diverse Nationale Kennelclubs gaven aan dat een dergelijk voorstel niet kon worden besproken zonder dat leden van Hongkong erbij waren, maar de landen die het voorstel hadden ingediend, Moldavië en Letland, hielden voet bij stuk dat de stemming moest doorgaan.

Ook – zo vindt Hongkong-  wordt er in de notulen geen recht gedaan aan alle correspondentie, maar zijn deze zeer beperkt en wordt er ook niet duidelijk gemaakt welke landen nu voor en welke landen tegen het lidmaatschap van Hongkong hadden gestemd. De stemming, bij handopsteken- wordt uitsluitend benoemd als “NEE” in de notulen zonder details.

Tot slot merkt de HKKC al op dat de status van één club per land, wat nu de reden was voor het wegstemmen van Hongkong als lid, nooit een reden mag zijn omdat het China was, de CKU, die als tweede club per land in 20121 werd toegelaten, toen al de regels overtrad en “should have never been approaved in the first place” 

Wellicht ook interessant

notulen

Hongkong en Marokko in de clinch met FCI

Hongkong maakt per 1 januari 2019 niet langer deel uit van de FCI. Dat is vandaag officieel bekend geworden.

brno gekozen

FCI voegt vier rassen toe aan officiële lijst

Vandaag was de tweede dag van de General Assembly, de Algemene Vergadering van de FCI.

Franki Leung in 2011 over CKU

Samenzwering binnen FCI over lidmaatschap Hongkong

Mag de Kennel club van Hongkong lid blijven van de FCI, of niet, en is de China Kennel Union eigenlijk wel op rechtmatige wijze toegelaten als lid van de FCI.