Hondenteams actief in speurtocht overlevenden Genua | Dogzine

Hondenteams actief in speurtocht overlevenden Genua

reddingshond genua

Greta was er al bij bij de laatste aardbeving in 2016, en redde daar een kind levend uit de puinhopen. Jeffrey is een Border collie die onmiddellijk met zijn baas kwam. Jacob is een Toller, en Lapo komt uit Padua. Beide laatste honden waren vorige week nog actief in Bologna na het exploderen van een tankwagen.

En nu doen ze alle vier, en met hen nog velen, weer hun werk in de puinhopen van de ingestorte brug in Genua. Inmiddels zijn 37 doden geborgen, en nog zeker tien mensen vermist, nadat de brug gisteren instortte tijdens een noodweer boven de Italiaanse stad.

De honden, meest in dienst van de brandweer, komen uit heel Italië om naar overlevenden te zoeken. 

Vanaf gistermiddag half drie zijn de honden met hun begeleiders al in touw, naast de honderden hulpverleners die proberen te redden wat er te redden valt. Ook in de bedding van het riviertje zijn speurhonden en reddingshonden actief. Onder het puin zijn al diverse mensen gevonden, waarvan soms nog niet duidelijk zijn of ze nog in leven zijn.

Zoals gezegd, de Mechelaar Greta met haar trainer, Sabino De Francesco, een brandweerman uit Spilimbergo (Pordenone), was twee jaar geleden al een held tijdens de aardbeving. Met haar begeleider slaagden zij erin om de zesjarige Giorgia te lokaliseren en te redden , het meisje was al 16 uur lang begraven onder het puin van haar ingestorte huis na de aardbeving in Pescara del Tronto.

Hoeveel honden en mensen er op dit moment actief zijn bij de ramp in Genua is onbekend.

toller genua
foto AFP

 


 

Wellicht ook interessant

pocho

Een Jack Russell van 5000 euro, maar waarom? Ontmoet Pocho...

Hij is niet de duurste hond ter wereld, maar de reden waarom deze hond 5000 euro waard is is bijzonder: Het is namelijk de Camorra, de Napolitaanse Maffia, die de prijs van 5000 euro op het hoofd v

afbeelding via Facebook

Italianen furieus over vergiftiging heldenhond Kaos

Dierenrechtenactivisten in Italië roepen op tot strengere straffen tegen dierenmishandeling nadat een reddingshond die mensen in de laatste grote  aardbeving heeft gered, werd vergiftigd en gedood.

bij de finish met de slee

Nederlands goud bij EK Sledehonden: Stefan en Ilse Donker

Tussen al het Olympisch geweld valt het misschien niet zo op, maar Nederland is sinds dit weekeinde ook een Europees Kampioen rijker.