Honden gezocht voor nieuw middel tegen atrose | Dogzine

Honden gezocht voor nieuw middel tegen atrose

hond met kap

Heeft je hond last van knie-artrose? De afdeling Orthopedie-Neurochirurgie van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren start een onderzoek naar een nieuwe manier van pijnstilling bij honden met deze aandoening. Een vergelijkbaar product wordt momenteel ook getest bij mensen. Om te testen of dit middel ook bij honden effectief is, is de Universiteit op zoek naar honden met artrose in het kniegewricht met gemotiveerde eigenaren, die mee willen doen aan dit onderzoek.

Bij deze studie wordt de werkzaamheid onderzocht van een pijnstiller die direct in het aangedane gewricht wordt geïnjecteerd. De pijnstiller is verpakt in een biomateriaal die het medicijn geleidelijk afgeeft over een periode van ongeveer drie maanden. Het doel van de behandeling is de pijn en ontstekingsreactie in het gewricht te remmen.
De nieuwe techniek biedt verschillende voordelen. Wanneer een operatie om wat voor reden dan ook niet gewenst is, kan een meer effectieve wijze van pijnstilling een prima alternatief zijn. En aangezien de nieuwe techniek over een langere periode werkt, is het niet meer nodig om dagelijks medicijnen via de mond toe te dienen. Als de onderzoekers er dus inderdaad in slagen om aan te tonen dat de nieuwe wijze van toedienen effectief is, kan dat in de toekomst honden veel pijnklachten schelen, en de eigenaar de kosten van een eventuele operatie.

Via de link "lees meer" is de informatie beschikbaar.

Wellicht ook interessant

screenshot puppy house

Zware straffen geëist tegen Belgische puppyhandelaren

Dit gaat om de bittere strijd van enkele ontevreden klanten die gesteund worden door GAIA", pleitten meesters Filiep Deruyck en Yannic Van Landeghem.

Daniel andrews (foto http://www.premier.vic.gov.au/)

Australie pakt puppyfarms aan met strenge wetgeving

Australië neemt een aantal flinke stappen om puppyfarms en illegale broodfok terug te dringen. In ieder geval in de provincie Victoria (waar Melbourne onder andere in ligt).

Presentatie NRW

Duitsland, vijfdubbele belasting en muilkorf voor vechthond

Vechthonden, of liever gezegd, hoogrisicohonden. We hebben er allemaal wel een menig over, maar eigenlijk weten we met zijn allen nog onvoldoende.