European Dog Show gestart in Brussel | Dogzine

European Dog Show gestart in Brussel

logo

In de Belgische hoofdstad Brussel begint vandaag de European Dog Show, met op vrijdag, vandaag, de FCI-groepen 1,6,7 en 8, op zaterdag de groepen 5,9 en 10 en op zondag de groepen 2,3 en 4, alsmede de Belgische rassen. Op de website (die overigens opvallend veel error-pagina’s heeft)

ttp://www.europeandogshow2016.com/ is de catalogus, en zodra ze beschikbaar zijn ook de resultaten te vinden. België is niet onbekend met hondenshows, en maakt graag melding van het feit dat op 28 mei 1847 de allereerste hondenshow ooit in Tervuren plaatsvond. Nee, niet voor de Tervuerense herder, maar voor de pointer. Het duurde nog tot 1882 voordat de Kennelclub “St. Hubertus”werd opgericht, diezelfde kennelclub die nu de EDS organiseert.

In Brussel zijn nu 8393 honden ingeschreven die de komende drie dagen worden gekeurd. De erering-optredens worden via een directe live-verbinding aan de wereld getoond.

Wellicht ook interessant

screenshot facebook

Hoopers krijgt commissie die sport nu nationaal vertegenwoordigt

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport. Deze sport is geschikt voor elke hond. Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen.

smithfield dog (foto Facebook)

De Smithfield Dog, een onbekende uit Tasmanië

Smithfield, een plaatsje onder de rook van Londen. In vroeger tijden gevreesd door religieus andersdenkenden, een niet gering aantal stierf er op de brandstapel.

Stop Yulin

Petitie tegen WDS in China telt bijna 600.000 ondertekenaars

De online petitie waarin de Fédération Cynologique Internationale (FCI) wordt opgeroepen om haar uitnodiging aan China om de World Dog Show in Shanghai te houden in 2019 in te trekken heeft inmidde