European Dog Show gestart in Brussel | Dogzine

European Dog Show gestart in Brussel

logo

In de Belgische hoofdstad Brussel begint vandaag de European Dog Show, met op vrijdag, vandaag, de FCI-groepen 1,6,7 en 8, op zaterdag de groepen 5,9 en 10 en op zondag de groepen 2,3 en 4, alsmede de Belgische rassen. Op de website (die overigens opvallend veel error-pagina’s heeft)

ttp://www.europeandogshow2016.com/ is de catalogus, en zodra ze beschikbaar zijn ook de resultaten te vinden. België is niet onbekend met hondenshows, en maakt graag melding van het feit dat op 28 mei 1847 de allereerste hondenshow ooit in Tervuren plaatsvond. Nee, niet voor de Tervuerense herder, maar voor de pointer. Het duurde nog tot 1882 voordat de Kennelclub “St. Hubertus”werd opgericht, diezelfde kennelclub die nu de EDS organiseert.

In Brussel zijn nu 8393 honden ingeschreven die de komende drie dagen worden gekeurd. De erering-optredens worden via een directe live-verbinding aan de wereld getoond.

Wellicht ook interessant

honden s. in de auto

Strengere controle op shows in Luxemburg na rel rondom mishandelende handler

Als de organisatie, de Luxemburgse Kennel club (Fédération Cynologique Luxembourgeoise) geen beter toezicht op de parkeerplaatsen organiseert, weigert de Veterinai

motie ouwehand

Tweede Kamer laat illegale puppyhandel opnieuw wegkomen

De Tweede Kamer heeft vandaag -opnieuw-  over moties gestemd die de illegale puppyhandel zou moeten inperken. Ditmaal onder andere een motie van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.

de getatoeerde bullterrier

Getatoeëerde hond schokt het internet

Een foto van een zwaar getatoeëerde hond heeft tot een golf van verontwaardiging geleid op social media.