Amerikaanse rapper komt met honden-ontspanningsmuziek | Dogzine

Amerikaanse rapper komt met honden-ontspanningsmuziek

Foto: Instagram van Gnash

We schreven al eerder over honden en muziek. Vooral reggae lijkt honden rustiger te maken, zo bleek uit onderzoek.

De Amerikaanse rapper Gnash wilde ook graag op zoek naar DE muziek om zijn (adoptie)hondje Daisy tot rust te brengen, en dus besloot hij zelf een song bte schrijven voor de hond. Om dit project tot leven te brengen, is de “I hate u, I love u”- singer-songwriter schrijver samen met YouTube en de Best Friends Animal Society No-Kill los Angeles aan dit project begonnen.

De video hierboven laat zien hoe Gnash en zijn team de wetenschap zocht achter de geluiden die honden kalm en ontspannen maken. Met behulp van wat hij leerde over psychoacoustische therapie voor dieren, produceerde Gnash "”Song for Daisy", een tune gemaakt om de sociale angst van zijn pup te verlichten. Daisy vond het geweldig.

Maar misschien, nog belangrijker, ook de schuilhonden van het NKLA Pet Adoption Center van het Best Friends Animal Society aanbidden het: Het speciaal vervaardigde lied heeft onmiddellijke effecten op de “honden in het opvangcentrum die vaak opgewonden of angstig zijn door die speciale asielomgeving. Het afspelen van “song for Daisy” maakte de honden onmiddellijk kalm.

Ook proberen? Speakers aansluiten en de video hieronder afspelen. 

Wellicht ook interessant

screenshot website

Eén Europa lichtjaren ver weg voor hondenfok en -handel

We hebben -in ieder geval nu nog- één Europa.

laurens_ivens_-_fotgraaf_mirande_phernambucq

Gemeenten: bedenktijd en recht op terugbrengen van dieren

36 gemeentes hebben vandaag gezamenlijk een brief gestuurd aan de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken, waaronder dierenwelzijn nu eenmaal resorteert.

slapende teckel

Actieve teckels hebben minder kans op IVDD

Hoe kun je als eigenaar de risico's op IVDD, teckelverlamming, zo veel mogelijk beperken bij je dashond.