17 Honden in verwaarloosde toestand in België | Dogzine

17 Honden in verwaarloosde toestand in België

screenshot VTM

In een woning in het Vlaamse Bonheiden zijn gisteren zeventien ernstig verwaarloosde honden in beslag genomen in een woning waarvan de vloer bezaaid lag met flessen en uitwerpselen. Dat meldt de Vlaamse omroep VTM. De Dierenbescherming Mechelen heeft de honden op vraag van Dierenwelzijn opgehaald. De dieren zijn volledig verklit en onverzorgd, en aan hobbytrimmers wordt nu hulp gevraagd ze te scheren.  Het haar van de dieren is erg lang en sterk aan elkaar geklit, klinkt het. "De dieren moeten jeuk en pijn hebben door al het haar dat trekt en de klitten die zwaar wegen", aldus Dierenbescherming Mechelen

In België is het qua aantal een triest record, zo zegt de dierenbescherming. De honden lijken volgens de organisatie op het ras Tibetaanse terriër. Ze zullen verdoofd worden om geschoren en nagekeken te worden.

Enkele weken geleden haalde de Dierenbescherming samen met de NVWA ook in Nederland nog 47 honden weg, toen bij een al jarenlang aanrommelende “fokker”.


 


Wellicht ook interessant

justitia

Ministerie: hond is 150 euro waard

Als je hond in beslag wordt genomen, en dit later onterecht blijkt, is je hond volgens de rechtbank niet meer waard dan 150 euro.

screenshot VTM

17 Honden in verwaarloosde toestand in België

In een woning in het Vlaamse Bonheiden zijn gisteren zeventien ernstig verwaarloosde honden in beslag genomen in een woning waarvan de vloer bezaaid lag met flessen en uitwerpselen.

vrouwe justitia

Zes maanden houdverbod voor broodfokker in Lettele

De broodfokker in de Overijsselse plaats Lette