150 Woerdense teckels worden herplaatst.. | Dogzine

150 Woerdense teckels worden herplaatst..

mogelijk een teckel uit woerden

De 150 in beslag genomen teckels van de Woerdense kennel “De Vliegende Kiep” gaan niet terug naar de eigenaren. In plaats daarvan worden ze via diverse asiels en herplaatsinginstituten in Nederland aan nieuwe eigenaren overgedragen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft laten weten dat de teckels zijn vrijgegeven voor herplaatsing.  Honden welke verbleven op opvangadressen van de RVO worden altijd herplaatst via de dierenasielen van de dierenbescherming. Alle honden zouden overigens gesteriliseerd zijn om verdere fok te voorkomen, zo meldt Tros opgelicht.

Bij enkele asiels zijn inmiddels teckels gezien die daadwerkelijk afkomstig zijn uit “Woerden”. De RVO liet weten dat de beide dames niet hebben voldaan aan de hun opgelegde voorwaarde voor teruggave, en daarom zijn de dieren beschikbaar gekomen voor een nieuw huis. Het asiel in Beilen zou een aantal honden herplaatsen, de namen van andere opvanglocaties maakt de RVO niet bekend.

Andere teckels niet naar asiel

De nog in Woerden overgebleven honden worden door de eigenaresse zelf –via onder meer Facebook- “aan de man” gebracht. Al zouden mensen die per mail reageren regelmatig geen antwoord krijgen. In ieder geval bleek uit de laatste NVWA-controle al dat de huisvesting niet was verbeterd, en gemeentelijke controles lieten zien dat het maximale aantal van 20 honden nog steeds ruim werd overschreden. Deze boventallige honden zijn niet in beslag genomen destijds. Het asiel in Harmelen, dat één organisatie vormt met Doetinchem en Zwolle, heeft de dames van Z. aangeboden deze honden op te vangen en te herplaatsen, maar de teckelfokkers zagen het niet zitten om afstand te doen van deze honden, en wilden alleen bemiddeling accepteren. Ook vonden de fokkers dat de asiels geen passende opvanglocatie zouden zijn. Het asiel wil binnenkort nogmaals het gesprek met de fokkers aangaan om het aanbod te herhalen.


 


 

Wellicht ook interessant

google streetview

Teckelfokker moet vrijdag huisvesting op orde hebben

Aanstaande vrijdag om 12 uur moeten de 100 overgebleven honden bij teckelkennel “De Vliegende Kiep” passende behuizing hebben.

teckel

Zoektocht in België naar Woerdense teckels

De FAVV is in België druk geweest met het zoeken naar een groot aantal teckels, afkomstig van de Woerdense teckelkennel “Vliegende Kiep” en “Wie Anders”.

woerden

Woerdense teckelfokkers verhuizen naar Hongarije

De twee Woerdense teckelfokkers lijken hun praktijken vanuit het buitenland te gaan voortzetten.