Puppyhandel | Dogzine

Puppyhandel

Puppyhandel

Broodfokbedrijf “Poezelhoeve” in Ieper, België, is failliet verklaard, en op Facebook zorgde dat voor veel commotie.

Puppysmokkelaars worden steeds inventiever in het smokkelen van pups vanuit vooral het Oostblok naar Engeland. Dat blijkt uit het laatste undercover-rapport van Dogs Trust over 2018.

De broodfokker in de Overijsselse plaats Lette

De Belgische brancheorganisatie voor commerciële fokkers, Ani-zoo, is vooralsnog niet van plan het in opspraak geraakte bestuurslid  Danny Van Puyenbroek te schorsen.

Bij anti-broodfokorganisaties waren ze al jarenlang een doorn in het oog, PuppyforAll in het Belgische Staden (Westrozebeke).

Een grote hondenfokker uit België, Rudy Guedens, haalt opnieuw bakzijl. Zijn aanvraag om een hondenfokbedrijf te beginnen in Lummen is voor de tweede maal afgewezen.

De politie heeft dinsdag 24 oktober 2 verdachten aangehouden in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar de illegale handel in honden.

Een mijlpaal voor de Amerikaanse staat Californië: zij zijn de eerste Amerikaanse staat waar bij wet wordt verboden om broodfokpups te verkopen.

Het moet maar eens afgelopen zijn met de impulsaankoop van huisdieren.

Vanaf werelddierendag, morgen, besteed het platform voor onderzoeksjournalistiek "Follow the Money" aandacht aan de zeer lucratieve handel in illegale pups.