Animatiefilm tegen hondenvechten | Dogzine

Animatiefilm tegen hondenvechten

chance

Het ongelofelijke verhaal van CHANCE, een Pit Bull Puppy die zijn stem vindt om zich tegen hondenvechten te verzetten. Dat is de volledige titel van de film “Chance”, een animatiefilm die in de Verenigde Staten is uitgebracht als aanklacht tegen het –daar heel veel voorkomende- hondenvechten.

In de VS worden honden nog veelvuldig gefokt en “opgeleid” voor deelname aan hondengevechten, alhoewel het ook in de VS illegaal is. Niet al te lang geleden werd American Football Superstar Michael Dwayne Vick (o.a. Atlanta Falcons en Philadelphia Eagles) tot 21 maanden cel veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij hondengevechten.Vick was eigenaar van de Bad Newz Kennels waar zeventig overwegend Pitbuls in beslag werden genomen die overduidelijk aan hondengevechten hadden deelgenomen. Naast gevangenisstraf moest6 Vick zoveel terugbetalen dat hij uiteindelijk zichzelf failliet liet verklaren.

In deze animatiefilm tegen de wrede praktijken van het hondenvechten zien we de jonge pup Chance, een vredelievende hond die wordt verkocht aan een hondenvechter. Chance is met liefde opgegroeid, maar wordt gedwongen om toch de training aan te gaan, om uiteindelijk te vechten in een groot kampioenschap. Gevechten waar de dood of de overwinning het einde is. Chance moet zijn eigen idealen verloochenen en is gedwongen om tegen zijn eigen soort te vechten, maar gaat de strijd aan tegen de hondengevechten als boetedoening.

Chance wordt geregisseerd door Kenny Roy, en is geschreven door Kenny Young, die ook een van de stemmen in de film verzorgt.

De film is op 5 juni tijdens het Dances With Films Film Festival in Hollywood in première gegaan. Er zijn nog geen Nederlandse of Belgische bioscopen die interesse hebben getoond in het vertonen van de film. 

Wellicht ook interessant

Rolstoelhondjes aan de wandel

Wheelchair dogs take a Lisboa-hike

Pathetic, you do not do that to your dog. "I would give him an injection". These are all too often the response when a photograph appears of a partially cripple dog in a wheelchair.

op zoek

Lost your car keys? Ask your dog.

For those with a troubled memory, your dog  could bring outcome. At least, according to a survey by Patrizia Piotti in PlosOne. Dogs seem to understand where we have put something valuable.

Haas (foto pixabay)

Tularemia diagnosed with two people in the Netherlands, disease on the rise again

In the first half of 2016 a patient from the province of Utrecht (NL) was infected the zoonotic disease tularemia (hare plague). This was reported on the Hunting Association's website.