Zuid-Korea sluit grootste hondenslachterij van het land | Dogzine

Zuid-Korea sluit grootste hondenslachterij van het land

apparaten in de slachterij

In Zuid-Korea is het grootste hondenslachthuis van het land gesloten. Dierenrechtenactivisten spreken van een historisch moment. Talloze dieren werden daar onder wrede omstandigheden vastgehouden en gedood.

De lokale autoriteiten in Zuid-Korea zijn begonnen met de verbouwing van de grootste hondenslachterij van het land. Dit werd gemeld door de dierenrechtenorganisatie Humane Society International (HSI). Het Taepyeong-dong-complex in de stad Seongnam ten zuiden van Seoul moet worden omgevormd tot een openbaar gemeenschapspark. Koreaanse dierenrechtenactivisten spreken van een historisch moment.

Het Taepyeong-Dong Complex had ten minste zes slachthuizen die tegelijkertijd meerdere honderden dieren huisvestten. Het complex was een belangrijke vleesleverancier voor restaurants in het hele land. Activisten van de Humane Society International beschreven de omstandigheden in het complex als 'verschrikkelijk'. Ze meldden dat wrede apparaten werden gebruikt om een ​​elektrische schok toe te dienen aan de honden om ze te doden. Daarnaast ontdekten ze messen, een ontharingsmachine en talloze dode honden.

onthaarmachine
onthaarmachine

Ewa Demianowicz van de HSI zegt: "Het was vreselijk om de binnenkant van deze slachterij te bezoeken, wetende dat miljoenen honden hier op een verschrikkelijke wijze zijn gestorven."  "Zowel als Koreaanse burger en als  campagnevoerder voor het welzijn van dieren, was het voor mij heel bijzonder en emotioneel om een ​​deel van deze historische sluiting van dit beruchte honden slachthuis te zijn," voegde haar Koreaanse collega Kim Nara toe. “Je huivert bij de gedachte hoeveel miljoenen honden hun vreselijke lot de loop der jaren hebben ondergaan op deze locatie. "Het was een doorn in het oog in de stad van Seongnam en we zijn blij dat de slachterij met de grond gelijkgemaakt wordt."


 


“Het is een mijlpaal in de strijd tegen de hondenvleesindustrie in Zuid-Korea en stuurt een duidelijke boodschap naar de Koreaanse samenleving dat hondenvlees steeds minder gebruikt wordt in Kora” zegt Nara Kim. Activisten proberen al jaren het Koreaanse gebruik van hondenvlees te beëindigen. Hondenvlees werd ooit beschouwd als een delicatesse in Zuid-Korea. Maar de houding van mensen is de afgelopen jaren sterk veranderd. Een enquête uit 2018 laat zien dat 70 procent van de Koreanen geen hondenvlees meer wil eten. Tot dusver heeft de organisatie 13 hondenfokkerijen permanent gesloten en bijna 1600 honden gered. 

hokken

In April sloot een locale Rechtbank al een slachterij in  Bucheon en kreeg de uitbater een forse boete wegens illegal slachten. Het gemeentebestuur van hoofdstad Seoul kondigde in Augustus aan om alle slachterijen op de bekende Kyungdong-markt te willen sluiten vanaf komend jaar. Ook president Moon-Jae-In heeft aangegeven om honden niet langer te willen beschouwen als vee.

 

Foto's bij dit artikel: HSI

Wellicht ook interessant

Hondenmarkt in Zuid Korea (foto blog.naver.com)

BokNal, South Korea annualy slaughters 5 million dogs

Yulin is by far the better known, but South Korea has its own dog festival: BokNal.

blokhuijsen

Dutch Olympic comite apologises for Dog Meat Trade remarks of Dutch ice scater

"Representatives will be telling if they are asked to indicate that we are dealing differently with these pets in the Netherlands than the practice in Korea turns out to be." The NOC / NSF said thi