Kortsnuiten gezocht voor onderzoek | Dogzine

Kortsnuiten gezocht voor onderzoek

kortsnuit

Op de Cambridge University is een onderzoek gestart naar de ontwikkeling van de neusgaten bij kortschedelige rassen, de zogenaamde brachycefale rassen.
De rassen waar met name naar gekeken wordt in deze studie zijn Franse Bulldogs, Engelse Bulldogs en Mopshonden. Bij de volwassen dieren zien we in deze rassen veel variatie en de grootte van de neusgaten heeft alles te maken met de mogelijkheid goed te kunnen ademen. Het is één van de problemen waar kortsnuiten wereldwijd mee kampen.

In deze studie hoopt men te kunnen vaststellen op welk moment in de ontwikkeling van een pup daadwerkelijk vast te stellen is of een pup wel of geen gesloten neusgaten zal ontwikkelen. De ontwikkeling van de neusgaten gaat namelijk vrij lang door, soms tot anderhalf jaar. Het is daarom voor fokkers erg lastig te voorspellen of de neusgaten zo vrij en open zullen blijven als ze zijn in het nest. Het onderzoek bestaat vooral uit het analyseren van foto’s, genomen op verschillende leeftijden. Daarom vraag de universiteit eigenaren en fokkers mee te werken aan dit onderzoek.

De deelnemers wordt gevraagd maandelijks een serie foto’s in te sturen van hun pup, volgens specifieke richtlijnen gemaakt. Wie mee wil werken kan zich via deze link aanmelden.


 

 


screenshot1screenshot2

 

Wellicht ook interessant

foto met dank aan Raad van Beheer

Can a boxer win in working class?

Pure breeds are looked upon very critically these days.

bulldogpup

Clotting problem in short muzzled breeds

Recently a publication came online about problems of which the researchers assumed they might occur in short muzzled breeds more often then known.